Succesul in ingrijirea de batrani - ACCEDA

Succesul in ingrijirea de batrani / bolnavi la domiciliu

Succesul in ingrijirea de batrani / bolnavi la domiciliu

Probabil ati auzit istorii de succes cu ingrijitoare de batrani la domiciliu care isi ingrijesc ani multi bolnavii, care ajung sa inchege chiar relatii solide, de prietenie, cu varstnicii si cu familiile acestora si povesti cu ingrijitoare sau infirmiere care nu raman stabile la domiciliile batranilor, care tot vin si pleaca, intr-o perindare permanenta. Probabil ca nimeni nu isi doreste stresul, consumul de timp, consumul de bani si in ultima instanta, disperarea de a.reveni in mod repetat la starea zero, de recautare iar si iar a unei infirmiere sau ingrijitoare de batrani la domiciliu.

Pentru a evita situatiile nedorite, luati in calcul atat in selectia unei ingrijitoare de batrani la domiciliu cat si in oferta dumneavoastra in primul rand OMUL care v-ar putea presta serviciile de ingrijire varstnici la domiciliu, ci nu cautati doar un schimb sec: servicii contra salariu. Omul din casa parintilor sau rudelor dumneavoastra in varsta nu ar fi prea bine sa fie asemuit unui simplu salariat. Nici in societate celula familiala nu este privita si nu are un statut similar firmelor comerciale!

Atentie in selectie la TRASATURILE DE PERSONALITATE ale ingrijitoarei de batrani la domiciliu

Ar fi bine sa porniti in cautarile dumneavoastra de la bolile, nevoile si firea varstnicului / varstnicei pentru care cautati ingrijire la domiciliu. Tinand cont de acestea, stabiliti criteriile principale pe care ar trebui sa le indeplineasca infirmiera sau persoana pentru ingrijire batrani la domiciliu. Bineinteles, fara exagerari, fara cerinte inutile, acceptand imperfectiunea umana, dar si fara a scapa din vedere criteriile esentiale, fara de care ingrijitoarea de batrani la domiciliu nu si-ar putea indeplini munca pentru care vreti sa o luati in casa.

  • Ce trasaturi fizice si de personalitate ar fi necesare bunei desfasurari a muncii de ingrijire a varstnicului? De exemplu, pentru un batran cu o fire mai dificila este necesara o infirmiera sau o ingrijitoare la domiciliu cu o doza mai mare de rabdare. Sau pentru un bolnav care solicita ajutor noptile, este nevoie de o persoana interna de ingrijire varstnici la domiciliu care poate readormi usor dupa ce a fost trezita din somn sau care, la nevoie, poate adormi usor si ziua. Sau pentru un bolnav cu Alzheimer care are fixatia de a pleca de acasa este bine sa cautati o ingrijitoare de batrani la domiciliu careia ii place sa mearga mult pe jos.
  • Ingrijitoarea de batrani la domiciliu poate fi invatata si modelata? Atunci, in eventualitatea in care ati fi nemultumiti de neindeplinirea unor atributii pe masura asteptarilor dumneavoastra, acest aspect s-ar indreapta foarte usor. Ar fi suficient doar sa va descrieti cerintele clar si explicit (imbracate intr-o mica doza de delicatete, cat sa nu ii fie afectat orgoliul ingrijitoarei).
  • Ce motivatie are infirmiera sau persoana pentru ingrijire batrani la domiciliu? Ce neplaceri ar fi dispusa sa suporte? Ce obligatii personale are? Acestea ar impiedica-o sau ar predispune-o la o intentie de lucru pe termen lung? Ce disponibilitate pentru program / zona are?

Atentie daca oferta dumneavoastra pentru postul de ingrijire varstnica / varstnic la domiciliu este una UMANA

Priviti infirmiera sau ingrijitoarea de batrani la domiciliu ca pe O FIINTA UMANA, nu o desconsiderati, nu o pacaliti si nu-i oferiti mai putine decat ati accepta dumneavoastra in locul ei.

  • Spuneti-i de la inceput infirmierei sau ingrijitoarei la domiciliu adevarul despre starea fizica, greutatea, starea psihica a batranului, dificultatile din firea bolnavului. Oricum ingrijitoarea le va descoperi la fata locului.
  • Oferiti-i conditii umane de lucru. De exemplu, pentru ingrijirea de varstnici cu program intern sau permanent oferiti-i conditii umane de locuit, asigurati-i un regim de somn si de hrana uman. Oferiti-i materialele, produsele, etc. necesare desfasurarii muncii de ingrijire a batranului. Cand este supusa la solicitari psihice foarte mari din partea batranului sau bolnavului, sprijiniti-o cat puteti.
  • Intelegeti-o cand are si ea cate o problema personala. Un om isi intelege aproapele daca este si el inteles.
  • Oferiti-i, cand este cazul, cate un "multumesc", cate o apreciere, o recunoastere a efortului ei. Uneori este suficienta si doar o vorba buna din partea familiei varstnicului, astfel incat ingrijitoarea sa reuseasca sa reziste problemelor pe care i le ridica bolnavul.

In concluzie, cu putina atentie la OMUL care va ofera serviciile de ingrijire varstnici la domiciliu va puteti asigura o ingrijire cu succes a parintilor sau rudelor dumneavoastra.